Italiensk mandeltårta

Serverar: 10 portioner

En riktig smarrig tårta till fikastunden. Den är så supergod. Är väl värd att provas.

Ingredienser

  • 150 g sötmandel (2 1/4 dl)
  • 1 3/4 dl socker
  • 4 äggvitor
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Jordgubbar eller hallon
  • Instruktioner

    1. Mal mandel och blanda med socker. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt mandel- och sockerblandningen och rör försiktigt samman.
    2. Bred ut smeten i väl smord och mjölad form, helst med löstagbar kant. Grädda på nedersta falsen i 200 grader ca 20 minuter.
    3. Blanda alla ingredienser till krämen utom vaniljsocker och sjud på svag värme under ständig vispning tills krämen tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker.
    4. Låt krämen svalna och bred en över tårbotten. Bred vispad grädde över och garnera med halverade jordgubbar eller hallon.
    5. Bjud tårtan kall. Blir inte så hög men är väldigt mäktig. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben