Italiensk mormorskaka med mörk choklad

Serverar: 8-10 portioner

Bjud på julens godaste kaka med choklad eller ät upp den själv!!

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g Odense mandelmassa
  • 6 ägg
  • 250 g ricottaost eller keso
  • 1 skal från apelsin
  • 1 skal från citron
  • 2 rivna bittermandlar
  • ½ dl vetemjöl
  • 100 g Odense mörka chokladknappar
  • 50 g hyvlad mandel
  • Smör att smörja formen med
  • Garnering
  • Florsocker
  • Citrusskal, zest
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och mandel-massa krämigt. Tillsätt äggen ett i taget under ständig vispning.
    2. Tillsätt ricottaost, rivet citrusskal och bittermandel. Rör ner vetemjöl och chokladknappar.
    3. Smörj formen med smör och hälften av den hyvlade mandeln.
    4. Häll upp kakan i formen och toppa med resterande mandel.
    5. Grädda i ca 40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
    6. Låt kakan svalna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben