Italiensk pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Har inte provat den ännu....

Ingredienser

  • 350 g pasta t.ex. tagliatelle eller penne
  • 1 brk krossade tomater, 400 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g färska champinjoner
  • Olivolja
  • 200 g rökt skinka eller italiensk
  • 200 g fetaost
  • 10 svarta oliver
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 25 g riven parmesanost
  • Garnering
  • Basilika
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Låt den rinna av.
    2. Koka samman tomater och buljongtärning tills du har en tjock sås, ca 15-17 minuter.
    3. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva svampen. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och svamp tills all vätska kokat in.
    4. Tärna eller strimla skinkan. Smula fetaosten i bitar.
    5. Varva pasta, tomatsås, oliver, skinka, fetaost och svamp-lökröran i en smord gratängform.
    6. Vispa samman grädde, kryddor och riven ost. Häll blandnigen över gratängen.
    7. Strö över ytterligare lite ost och gratinera mitt i ugnen 225* 15-17 minuter tills allt fått fin färg och blivit genomvarmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Ysi 23 juni 2008

    väldigt god och enkel att göra. jag tog gröna oliver istället för svarta, annars himla god :)

    roaj 9 november 2009

    Det här var supergott!

    marie79 15 april 2012

    SUPER god gratäng för både vardag och fest! En 5 av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben