Italiensk pastapudding

Serverar: 4 portioner

SNABBARE ÄN LASANGE. Den italienska makaronipuddingen smakar som lasagne men är snabbare till bordet.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vin, kan uteslutas
  • 1 msk konc. kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk oregano
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • Till vitsåsen
  • 6 dl standardmjölk
  • Maizena till redning
  • 2 dl riven ost
  • Pennemakaroner
  • Instruktioner

    Skala och finhacka morot, lök och vitlök. Bryn köttfärsen med olivoljan i en gryta, rör ner grönsakshacket och späd med vatten, vin om man vill och koncentrerad kalvfond. Krydda med tomatpuré och örter. koka ihop och smaka av med salt och peppar. Koka upp och red av mjölken med maizena. Koka pastan nästan klar. Riv osten. Blanda allt och häll upp i ugnfast form. Gratinera 20 min i 200 graders ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LizzyElisabeth 2 september 2008

    Liknar Lasangetten jag brukar köpa som halvfabrikat, helt klart något jag ska testa i stället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben