Italiensk pastasallad

Serverar: 6 portioner

God pastasallad till buffen eller som tillbehör till grillat.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk basilika
  • ½ dl riven parmesan
  • Dressing
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ströbröd
  • 1 äggula
  • 1 msk vispgrädde
  • ½ dl persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet och spola den kall. Dela, kärna ur paprikan. Skala, dela och skiva löken.
    2. Dressing: Hetta upp oljan och fräs finhackad vitlök i den. Blanda i ströbröd. Lägg äggula och grädde i en skål och vispa i den varma oljan lite i taget. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda pasta, parika och lök och vänd ner i dressingen. Strö över basilika och parmesanost och servera till grillat eller på buffebord.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben