Italiensk pastasoppa

Serverar: 8 portioner

Den här soppan kallas ibland "italiensk bröllopsrätt", inte för att den serveras på bröllopsfester utan för att smakerna gifter sig så väl. Ditalini är små pastatärningar som blir perfekt kokta i soppan. Pröva gärna andra sorters minipasta, t ex risoni. Det går också utmärkt att bryta spaghetti i mindre bitar eller använda makaroner.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 100 g prosciutto, fint tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 selleristjälkar, skalade, finhackade
  • 2 morötter, tunt skivade
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 800 g vita bönor
  • 800 g cocktailtomater på burk
  • 1½ dl ditalini
  • ½ dl finhackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stor gryta. Lägg i prosciutto, lök och vitlök och fräs under omrörning cirka två minuter. Blanda ner selleri och morötter och fräs 30 sekunder under omrörning. Häll på buljong, hetta upp och sänk till svag värme. Lägg på lock och låt sjuda fem minuter.
    2. Skölj bönorna i durkslag och låt dem rinna av. Dela cocktailtomaterna. Mosa 1 dl bönor med en gaffel. Rör ner dem och resten av bönorna samt tomaterna i soppan. Lägg på lock, hetta upp och låt sjuda sakta i fem minuter. Rör om då och då.
    3. Tillsätt ditalini, koka upp, sänk värmen och låt sjuda mycket sakta under lock cirka tio minuter tills pastan är färdig. Ta av soppan från värmen och låt den vila fem minuter. Rör ner persilja och servera.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben