Italiensk pennesallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En matig lunchsallad med italienska smaker

Ingredienser

  • 400 g pasta penne
  • Olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 kulor mozzarella
  • 1 kruka basilika
  • 40 g rucolasallad
  • 2 msk kapris
  • Ca 20 svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g salami
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och spola den kall under rinnande vatten. Blanda med lite olivolja.
    2. Skiva löken tunt, skär tomaterna på mitten och mozzarellan i små kuber. Finstrimla basilikan.
    3. Blanda pastan med grönsakerna, osten, kaprisen och oliverna. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Lägg upp på fat och garnera med finstrimlad salami på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben