Italiensk smörgårstårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 dag 1 timme 30 minuter

God omväxling till klassisk smörgåstårta. Varieras förstås efter smak och tycke.

Ingredienser

  • 24 skivor rostbröd (rektangulär sort)
  • Fyllning 1
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, hackade
  • 1 liten klyfta vitlök, krossad
  • 1/4 tsk salt
  • svartpeppar
  • Fyllning 2
  • 100 g cream cheese
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ dl tapenade
  • ½ dl hackade basilikablad
  • 1/4 tsk salt
  • svartpeppar
  • Fyllning 3
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g salami, strimlad
  • Topping
  • 150 g cream cheese
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl hackade basilikablad
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • Lufttorkad skinka
  • Tunna skivor salami
  • Soltorkade tomater
  • Svarta oliver
  • Stora kapris
  • Ruccola/machesallat
  • körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet. Blanda ihop dom olika fyllningarna. Lägg 6 brödskivor som botten på lämpligt fat, lägg på fyllning 1 och fortsätt med brödskivor och dom andra fyllningarna. Avsluta med brödskivor. Plasta in tårtan och ställ den i kylen till nästa dag. Dela upp tårtan i portionsbitar och garnera varje bit med topping och garnering, eller garnera hela tårtan.
    2. Tips. Vill man ha en saftigare smörgåstårta kan man pensla brödskivorna med mjölk mellan fyllningarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    leenalingonblad 15 oktober 2012

    Verkar jättegott!!! men tyvärr ej för oss som inte har så mycket pengar. KRAM

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben