Italiensk sparristårta med parmaskinka

Serverar: 4 portioner

Här bakas den med lök i en läcker tårta som toppas med fin lufttorkad skinka.

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 250 g grön sparris
  • 1½ msk smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 2 dl riven vällagrad ost
  • Garnering
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • Rucolablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva löken tunt. Lägg sparrisen i rikligt med kokande saltat vatten i en minut. Låt rinna av ordentligt. Skär i mindre bitar.
    3. Fräs löken mjuk i smöret i en stor stekpanna på svag värme. Rör ner grädden. Krydda med salt, peppar och timjan. Koka i 5 minuter. Låt svalna något.
    4. Rör ner äggen i lökröran. Vänd försiktigt ner sparrisen och häll allt i en smord ugnssäker form, 23 cm i diam.
    5. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Hit kan tårtan förberedas dagen innan.
    6. Dela varje skiva parmaskinka och dekorera tårtan med skinkan och några blad rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben