Italiensk svampragu

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

Jag älskar svamp! Så prova detta alla ni andra likasinnade.

Ingredienser

  • 8 vitlöksklyftor, krossade
  • 4 salladslökar, finskivade
  • 1 msk havssalt
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • 150 g shitakesvamp
  • 100 g skogschampinjoner
  • 100 g enokisvamp, foten bortskuren
  • 100 g skogsöron
  • 125 g osaltat smör, grovhackat
  • 1 1/4 dl olivolja, extra virgin
  • 1 nypa(or) vitpeppar, krossad
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 1 1/4 dl slätbladspersilja, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Lägg vitlöken, löken och saltet i en tjockbottnad gryta. Täck med all svampen utom enoki och skogsöron. Toppa med smör, olivolja och peppar och fräs i 5 min. utan omröring så att smakerna tränger in i svampen.
    2. Häll på vin och resten av svampen, rör om. Låt puttra på låg värme i 5 min. tills svampen är precis mjuk. Rör i persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben