Italiensk tonfiskssås

Serverar: 4 portioner

Prova denna härliga tonfisksås ! En klar favorit !!!

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 gul lök
  • Margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning t ex fisk- eller grönsaksbuljong
  • 1 dl cremé fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite margarin utan att den får färg. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och cremè fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt det koka på svag värme under omrörning ca 3-5 minuter.
    2. Dela tonfisken i mindre bitar och rör ner den i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Strö rikligt med klippt persilja över. Servera med kokt pasta.
    3. Ät och njut !!!!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben