Italiensk torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god fiskgryta med skaldjur.

Ingredienser

  • 4 stora skivor torsk, ca 2 cm tjocka
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater
  • 1 dl vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin eller 2 msk pressad citronsaft och 1½ dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 5 strimlade basilikablad
  • Garnering
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skölj, torka av och krydda torskskivorna. Vänd i vetemjölet och bryn hastigt i hälften av olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Lyft upp fisken och lägg på en tallrik.
    2. Tillsätt resten av olivoljan i pannan och fräs lök, vitlök och morot några minuter utan att ta färg. Rör ner tomatpuré, delade burktomater, vatten, smulad buljongtärning, vin eller citronsaft, lagerblad, timjan och basilika. Låt koka i 10 minuter under lock.
    3. Blanda under tiden samman persilja, citronskal och vitlök till garneringen. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken vitnat och lossnar från benet.
    4. Servera torskgrytan med krämig saffransrisotto eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hortensia15 16 maj 2010

    Var är skaldjuren i detta recept, citronskal?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben