Italiensk torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fräsch och god

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 50 g färska fullkornsbrödsmulor
  • 25 g hackade valnötter
  • Rivet skal och juice av 2 citroner
  • 2 färska rosmarinkvistar ( stjälkar borttagna )
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 4 torskfilèer à 150 g vardera
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 liten färsk röd chili, tärnad o urkärnad
  • 3 msk olivolja
  • Sallad till servering
  • Pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i stor kastrull på låg värme. Lyft bort kastrullen och rör ner brödsmulor. valnötter, skal och juice från 1 citron, hälften av den färska rosmarinen och hälften av persiljan. Klä en långpanna med ugnsfolie och lägg i torskfilèerna. Tryck försiktigt fast brödsmulorna över fisken.
    2. Grädda i 200 grader varm ugn i 25-30 minuter. Lägg vitlöken, resten av citronskalet och juicen, rosmarin och persilja i en skål tillsammans med chilin och blanda. Vispa i oljan. Droppa dressingen över torskfilèerna så snart de är färdiga.
    3. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben