Italienska frikadeller i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, lätt och smakar jätte gott. Uppskattat av alla. Och ett recept som går lätt att göra om efter tycke och smak.

Ingredienser

  • FRIKADELLER
  • 300 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta finriven
  • Finhackad basilika
  • Ev. lite finhackad fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • SÅS
  • 2 vitlöksklyftor fin skivade
  • 1 dl vittvin
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 1 lagerblad
  • ½ dl olivolja
  • Finhackad basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Strösocker
  • Svarta oliver gärna med kärnan kvar
  • Ev. några små gula tomater delade
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till frikadellerna och rulla små bullar.
    2. Fräs den skivade vitlöken i olivoljan, utan att den tar färg. Häll i de krossade tomaterna, vinet, lagerbladet, salta, peppra, sockra och låt stå och puttra i ca 5 minuter. Lägg sedan i frikadellerna och låt puttra i ca 10 min med locket på kastrullen. Lägg sedan i oliverna och de gula tomaterna och smaka av en sista gång.
    3. Servera med ny kokt pasta, sallad och ett gott bröd att doppa i såsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben