Italienska scones med salami
Scones har sitt ursprung i England, där de brukar serveras med sylt och grädde. Med parmesan och salami får de en typisk italiensk smak och blir lite matigare.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 krm salt
1 msk bakpulver
50 g smör
2 dl mjölk
1 dl färskriven parmesanost
50 g salami
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller matberedare. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Rör ner den rivna parmesanosten i degen. Strimla salamin och blanda ner även den.
- Klicka ut degen i två högar på en bakpappersklädd plåt. Platta med lätt mjölad hand ut degen till två runda kakor, ca 16 cm i diameter. Skär ett kryss tvärsöver brödkakorna.
- Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem sedan svalna på galler innan de bryts itu och serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)