Italienska scones med salami

Serverar: 8 portioner

Scones har sitt ursprung i England, där de brukar serveras med sylt och grädde. Med parmesan och salami får de en typisk italiensk smak och blir lite matigare.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 50 g salami
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller matberedare. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    2. Rör ner den rivna parmesanosten i degen. Strimla salamin och blanda ner även den.
    3. Klicka ut degen i två högar på en bakpappersklädd plåt. Platta med lätt mjölad hand ut degen till två runda kakor, ca 16 cm i diameter. Skär ett kryss tvärsöver brödkakorna.
    4. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem sedan svalna på galler innan de bryts itu och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben