Italienskt tortanobröd

Serverar: 10-12 portioner

Saftigt bröd fyllt med rökt skinka, mozzarella, soltorkade tomater och oregano. Fyll detta bröd med diverse läckerheter efter egen smak.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g rökt skinka i skivor
  • Ca 75 g marinerade soltorkade tomater
  • Torkad eller färsk oregano
  • 200 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt olivolja, honung, salt, durumvetemjöl och därefter vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. Lägg på skinkskivorna, soltorkade tomater, torkad eller färsk oregano och smula över mozzarellan.
    3. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Forma rullen till en krans och fäst ihop ändarna snyggt och noga. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. sätt in brödet mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-28 minuter. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben