Jägarens fina medaljonger

Serverar: 4 portioner

Mör rådjursfilé, brysselkål, surkörsbär och gärna färska enbär med sin underbara arom, blir en verkligt fin festmeny.

Ingredienser

  • 8 rådjursmedaljonger à 70 g
  • 200 g färska eller konserverade surkörsbär, moreller eller klarbär
  • 1 tsk enbär
  • 8 skivor bacon
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 2 dl crème fraiche
  • Till servering
  • 300 g brysselkål
  • 8-10 potatisar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Skölj och kärna ur eller låt de konserverade körsbären rinna av. Tryck sönder enbären med flatsidan av en bred kniv.
    2. Banka lätt ut rådjursmedaljongerna. Vira bacon runt medaljoongerna och fäst dem med köksgarn eller steknålar.
    3. Hetta upp matfettet på medelvärme i en stekpanna. Bryn medaljongerna ett par sekunder på båda sidor. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form med locket. Krydda med salt och peppar och droppa över stekfettet från stekpannan. Lägg på locket och stek i 10-12 minuter i ugnen.
    4. Låt körsbären fräsa i stekpannan under tiden, ca 5 min. Tillsätt enbär, gelé och citronsaft. Späd efter hand med crème fraiche. Låt såsen koka krämig under omrörning.
    5. Lägg upp medaljongerna på tallrikar, häll lite körsbärssås vid sidan om. Servera med brysselkål och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben