Jägarens fina medaljonger
Mör rådjursfilé, brysselkål, surkörsbär och gärna färska enbär med sin underbara arom, blir en verkligt fin festmeny.
Ingredienser
8 rådjursmedaljonger à 70 g
200 g färska eller konserverade surkörsbär, moreller eller klarbär
1 tsk enbär
8 skivor bacon
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vinbärsgelé
1 tsk färskpressad citronsaft
2 dl crème fraiche
Till servering
300 g brysselkål
8-10 potatisar
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Skölj och kärna ur eller låt de konserverade körsbären rinna av. Tryck sönder enbären med flatsidan av en bred kniv.
- Banka lätt ut rådjursmedaljongerna. Vira bacon runt medaljoongerna och fäst dem med köksgarn eller steknålar.
- Hetta upp matfettet på medelvärme i en stekpanna. Bryn medaljongerna ett par sekunder på båda sidor. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form med locket. Krydda med salt och peppar och droppa över stekfettet från stekpannan. Lägg på locket och stek i 10-12 minuter i ugnen.
- Låt körsbären fräsa i stekpannan under tiden, ca 5 min. Tillsätt enbär, gelé och citronsaft. Späd efter hand med crème fraiche. Låt såsen koka krämig under omrörning.
- Lägg upp medaljongerna på tallrikar, häll lite körsbärssås vid sidan om. Servera med brysselkål och kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)