Jägarens svampomelett

Serverar: 4 portioner

Denna svampomelett går snabbt att göra och belastar inte katkassan. Smaksätt omeletten med örter och bjud en tomatsallad till.

Ingredienser

  • 300 g blandad färsk svamp , t . ex . ostronskivling och champinjoner
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 gul lök
  • 1 knippa persilja
  • Några kvistar färsk timjan
  • 75 g rökt sidfläsk
  • 1 msk skivat smör eller margarin
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 8 ägg
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Borsta svampen och skiva den fint. Droppa citronsaften över svampen.
    2. Skala och hacka löken fint. Skölj och torka persilja och timjan. Nyp av och finhacka bladen på persiljan och repa av hälften av timjanbladen. Skär fläsket i små tärningar.
    3. Häll det skirade matfettet i en stekpanna. Fräs svamp, lök och fläsk med persilja och timjan i ett par minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och mjöl i en bunke, krydda med salt och peppar. Häll äggmjölken över svampen och låt omeletten stelna på svag värme, ca 5 minuter. Vänd omeletten försiktigt och stek ytterligare 5 minuter.
    5. Dela omeletten i mindre bitar, höj värmen något och stek bitarna ytterligare en kort stund. Garnera med timjan och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben