Jägarens kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Hittade i en tidning, har inte provat det än.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 8 - 10 enbär
  • 1 tsk timjan
  • 200 g champinjoner
  • 140 g bacon
  • 1 äpple
  • valnötter
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i ca: 8 portionsbitar. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Krydda ned salt och peppar. Lägg över dem i en gryta.
    2. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjon. Skala och tärna moroten. Fräs allt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
    3. Tillsätt tomatpuré, vin, buljong, enbär och timjan. Låt grytan småputtra under lock ca: 25-30 minuter.
    4. Ansa svampen och skiva den. Fräs svamp och bacon. Lägg ner det i grytan när det är ca: 5 minuter kvar av koktiden. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Stek det lätt i matfett. Smaka av grytan och garnera med äppelklyftorna och valnötter. Bjud kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben