Jägargryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättebra och god gryta där köttet inte behöver brynas utan kokas i buljongen. Man slipper stekoset

Ingredienser

  • 500 gr grytbitar av nöt eller älg
  • 3 dl buljong
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 8-10 krossade enbär
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 2 burkar á 200 g hela champinjoner eller
  • 400 gr färska (jag tog egen plockad blandsvamp)
  • 1 dl cremé fraiche
  • Instruktioner

    Koka upp buljong, vin och soja i en gryta. Skär köttet i grytbitar ca 2x2 cm. Lägg köttet och kryddorna i buljongen och låt koka i ca 30 minuter. Häll spadet av champinjonerna tillsätt svamp och cremé fraich i grytan. Låt koka i ytterligare ca 30 minuter tills köttet är mört. Servera med kokt pressad potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    4
    30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben