Peppar-Vitp.Svartp. Grönp. Rosép. Kryddp. Blanda efter smak
Smör
Instruktioner
Blanda köttfärsen med ägg, lite ströbröd, kryddor, ost och klippt persilja. Rör om ordentligt så att allt blandas. Rulla till avlånga järpar, stek i het panna till de fått färg, runt om. Lägg dem i ugnspanna och låt dem gå i 225" i ca en halvtimme.
Servera med hemkokt potatismos, eller Ica,s pulvermos smaksatt med mjölk och smör.
Hej Aspholme!
Har testat dina järpar och tyckte att det var god smak på dem. Men ... baconet? Ska det blandas med färsen? Jag tillsatte lite vätska men det var nog för lite. Tyckte att de järparna blev lite för hårda ändå. Men som sagt väldigt god smak.
jacquelinehansson6 oktober 2010
Jag lagade dessa järpar och tyckte dom blev supergoda. Håller med om att konsistensen var lite hård men jag tyckte det passade, jag gillar tuggmotstånd.
Jag la till en halv gullök i min blandning för att få lite mer smak.
Serverade dom tillsammans med spaggetti ena gången och rotmos andra gången, vilket båda fungerade utmärkt.
Tack för receptet!
Hej Aspholme! Har testat dina järpar och tyckte att det var god smak på dem. Men ... baconet? Ska det blandas med färsen? Jag tillsatte lite vätska men det var nog för lite. Tyckte att de järparna blev lite för hårda ändå. Men som sagt väldigt god smak.
Jag lagade dessa järpar och tyckte dom blev supergoda. Håller med om att konsistensen var lite hård men jag tyckte det passade, jag gillar tuggmotstånd. Jag la till en halv gullök i min blandning för att få lite mer smak. Serverade dom tillsammans med spaggetti ena gången och rotmos andra gången, vilket båda fungerade utmärkt. Tack för receptet!