Järpar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Annorlunda köttfärsrätt.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • Persilja
  • 1 pkt bacon, strimlas
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • Ströbröd eller riven Franska
  • Salt
  • Peppar-Vitp.Svartp. Grönp. Rosép. Kryddp. Blanda efter smak
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med ägg, lite ströbröd, kryddor, ost och klippt persilja. Rör om ordentligt så att allt blandas. Rulla till avlånga järpar, stek i het panna till de fått färg, runt om. Lägg dem i ugnspanna och låt dem gå i 225" i ca en halvtimme.
    2. Servera med hemkokt potatismos, eller Ica,s pulvermos smaksatt med mjölk och smör.
    3. Servera gärna rårörda lingon, eller gelé till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmormor 3 januari 2008

    Hej Aspholme! Har testat dina järpar och tyckte att det var god smak på dem. Men ... baconet? Ska det blandas med färsen? Jag tillsatte lite vätska men det var nog för lite. Tyckte att de järparna blev lite för hårda ändå. Men som sagt väldigt god smak.

    jacquelinehansson 6 oktober 2010

    Jag lagade dessa järpar och tyckte dom blev supergoda. Håller med om att konsistensen var lite hård men jag tyckte det passade, jag gillar tuggmotstånd. Jag la till en halv gullök i min blandning för att få lite mer smak. Serverade dom tillsammans med spaggetti ena gången och rotmos andra gången, vilket båda fungerade utmärkt. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben