Järpar i vinsås

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

Servera gärna basmatiris och en sallad till dessa köttbullar

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 700 g köttfärs
  • 7 skivor vitt bröd
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2-3 dl vin, rött eller vitt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 dl olja
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Låt brödet ligga i vatten en stund. Krama sedan ur brödmasssan ordentligt. Blanda massan med köttfärsen och tillsätt vitlök, rosmarin och ägg. Salta och peppra.
    2. Forma ovala köttbullar som du doppar i mjöl och steker i mycket olja och margarin. Lägg sedan upp dem på ett fat. Häll tomater och vin i stekpannan och låt puttra 5 minuter. Salta och peppra såsen, lägg sedan i köttbullarna och låt puttra ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben