Jätterösti med vitlöksfrästa bönor

Serverar: 4 portioner

Rösti är supergott så varför inte göra en gigantisk en på en hel plåt? Jättelätt att göra och servera! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Rösti
  • 800 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlöksfrästa bönor
  • 300 g av t ex vaxbönor, haricots verts eller brytbönor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, saften
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv potatisarna och morötterna grovt. Häll ner i en skål och salta och peppra generöst. Låt stå i 10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som du kan. Blanda ner oljan och sprid sedan ut allt i en gratängform eller på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills röstin har fått fint med färg.
    3. Trimma bönorna. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs sedan bönorna i några minuter. De ska mjukna och få fint med färg. Krydda med rosmarin, pressad vitlöksklyfta, citronsaft, salt och svartpeppar. Låt fräsa på i någon minut till. När bönorna är mjuka men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd är de klara.
    4. Ta ut röstin ur ugnen. Fördela de vitlöksfrästa bönorna över och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben