Jambalaya.

Serverar: 6 portioner

Det lär finnas lika många recpt på jambalaya som det finns husmödrar i New Orleans, här är mitt.

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 2 gröna paprikor, finstrimlade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 burk hela tomater
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 300 g rökt skinka
  • 250 g skalade räkor
  • Instruktioner

    Skär baconskivorna i breda strimlor . Stek dem bruna i en gryta och ta upp dem. Lägg paprika, lök och ris i grytan. Låt det fräsa i baconfettet några minuter. Häll av tomatspadet och hacka tomaterna. Tillsätt dem, vitlöken, kryddorna, buljongen (gjord på tärning) och skinkan. Rör om och låt koka upp. Koka sakta i 15 minuter. Vänd ned räkorna koka 3 minuter till. Servera med varmt bröd, tex baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben