Jambalaya

Serverar: 12 portioner

Ingredienser

  • 3 st filéer av kycklingbröst
  • 60 gr smör
  • 2 st gula lökar hackade
  • 6 dl långkornigt ris
  • 1 spansk chili
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 l tärningsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 200 gr salami
  • 2 st gröna paprikor strimlade
  • 175 gr krabba, fryst
  • 300 gr räkor
  • 2 krm timjan
  • 2 krm oregano
  • 5 droppar tabasco
  • Instruktioner

    Skär kycklingbrösten i bitar, använd en ordentligt tilltagen flat panna med lock. Fräs löken och kycklingbitarna i smöret, tillsätt ris och hackad chili och bryn en stund under omrörning. Häll i tomaterna och fyll på med buljong. Salta och koka allt på svag värme i 20 minuter. Skär under tiden kasslern i tärningar och paprika i strimlor, dela krabban i bitar och skala räkorna. När riset är kokt tillsättes salami, krabba och räkor. Krydda och låt rätten bli genomhet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben