Jambalaya

Serverar: 4 portioner

Jambalaya har sitt ursprung i New Orleans, där blandningen av spansk, indiansk, fransk och afrikansk matkultur har skapat det som kallas kreolsk kokkonst.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 4 tomater
  • 2 msk majsolja
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl hönsbuljong
  • 200 g lättrökt skinka
  • Ev 100 g kryddig korv
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 200 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skala vitlöksklyftorna. Strimla paprikan. Doppa tomaterna i hett vatten. Skala och hacka dem.
    2. Fräs löken och paprikan i majsoljan några minuter utan att det får färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomaterna och riset. Fräs en stund under omrörning. Späd ev med lite buljong.
    3. Skär skinkan och korven i bitar. Lägg dem i grytan och späd med resten av buljongen.
    4. Krydda med salt, peppar, timjan och basilika. Koka upp och låt sjuda under lock 20 minuter. Rör till sist ner räkorna och servera omedelbart. Spara ev lite skinka och räkor för garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    DoctorWho 11 juni 2013

    Jättegott, trots att jag uteslöt räkorna. MUMS!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben