Jambalaya

Serverar: 2 portioner

Viktväktarvänligt. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval och fria smaksättare.

Ingredienser

  • 1 dl fullkornsris
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 250 g kycklingfilé
  • 75 g kryddig korv, 3%
  • ½ tsk olja
  • ½ grön paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ röd lök
  • ½ stjälkselleri
  • 1 morot (eller på burk)
  • ½ msk hackad vitlök
  • ½-1½ cajunkrydda (alt. cayenne)
  • Instruktioner

    Hacka alla grönsaker i ca 5x5 mm stora tärningar. Skär korven i centimetertjocka slantar och strimla kycklingfilén. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg i grönsaker, kyckling och korv samt kryddorna. Låt det bryna några minuter och tillsätt därefter riset. Häll på buljongen och låt det koka försiktigt ca 20 min eller tills riset känns färdigt. Blir det torrt under kokningen så tillsätt lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben