Jambalaya från Lousiana

Serverar: 4 portioner

Ännu en av familjens favoriträtter

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 selleristjälkar
  • 2 msk olja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 brk krossade tomater
  • 2-3 dl hönsbuljong
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 piccarokorvar(eller annan kryddstark korv)
  • 2 paprika i olika färger
  • 1 msk brun farin
  • ½ tsk salt
  • Några droppar tabasco
  • 50 g kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lök och vitlök.Skölj och strimla sellerin.
    2. Fräs de båda löksorterna och sellerin i hälften av oljan i en traktörpanna eller stekpanna(vid stekpanna lägg över i en lämplig gryta att fortsätta i) Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut. Häll över de krossade tomaterna och späd med buljongen.
    3. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Strimla kycklingfileerna och korven. Skölj kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs kyckling,korv och paprika i resten av oljan i en stekpanna ca 5 min.
    4. Krydda med farin,salt och tabasco.Tina kräftorna och blanda i pannan.Vänd ner fräset i riset. Tillsätt ev mer tabasco om du vill ha rätten mer kryddstark. Servera med en blandad sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben