Jans fläskfilé

Serverar: 5-6 portioner

Jag har ingen aning om vem Jan är, men laga mat kan han i alla fall...

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 500-600 g
  • 4 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 krm Herbamare
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk drygt, av svensk honung
  • 3 dl vispgrädde
  • 4-5 tsk soja
  • Saften av 1 apelsin ca 3/4 dl
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med peppar och Herbamare. Stek skivorna vackert bruna. Tillsätt honungen, som får puttra med köttet några minuter. Späd med grädden, tillsätt soja. Pressa apelsinen och häll saften i såsen. Tillsätt konjaken. Blanda och låt puttra ca 5 minuter på svag värme. Jasminris serveras till plus en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Elfsburgaren 12 januari 2009

    Jag hittade detta receptet i ICA-kuriren för många år sedan och har lagat det många gånger. Enligt Jans rekommendationer kan man servera röd vinbärsgelé till. Det är jättegott!

    irenduz 20 augusti 2011

    Även jag hittade detta recept i ICA-kuriren för många år sedan, lättlagat och jätegott! Har imponerat på många med denna goda maträtt!

    Glitterfia 6 december 2013

    Detta har vi nu provat för fösta gången till middag. Jag har redan planerat att jag ska bjuda på den snart. Så betyget blir: jättegott. Misstänksam var jag nog …. honung,,,,,,,, pressad apelsinjuice …………..massor med peppar… inget salt………och konjak …….... HMmmm ??. Men bli inte avskräckta för det var superbt gott. Tack för det lite annorlunda lyckade receptet.. Lovar att de jag kommer att bjuda på rätten går inte härifrån utan recept :)

    Benny 3 mars 2022

    Det finns knappt något som är godare än detta. Vi har ätit den många gånger och den är en veritabel fullträff.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben