Janssons frestelse med dill och persilja

Serverar: 1 portioner

Varför inte göra en annorlunda Jansson till julbordet...

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • Smör el margarin till stekning
  • 1 kg potatis
  • 1 dl hackad dill
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i en stekpanna utan att den får färg.
    2. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök, örter och ansjovis i en ugnsfast form. Skeda över lite ansjovisspad.
    3. Häll på grädde och strö över ströbröd. Klicka på smöret och baka i 200°C i 45 minuter. Täck med folie om den blir för mörk.
    4. God jul!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben