Janssons frestelse med dill och persilja
Serverar:
1 portioner
Varför inte göra en annorlunda Jansson till julbordet...
Ingredienser
2 gula lökar
Smör el margarin till stekning
1 kg potatis
1 dl hackad dill
½ dl hackad persilja
1 burk ansjovisfiléer, 125 g
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 msk smör
Instruktioner
Skala, dela och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i en stekpanna utan att den får färg.
Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök, örter och ansjovis i en ugnsfast form. Skeda över lite ansjovisspad.
Häll på grädde och strö över ströbröd. Klicka på smöret och baka i 200°C i 45 minuter. Täck med folie om den blir för mörk.
God jul!
Liknande recept
Janssons frestelse med lax (vanlig och i portionsformar)
3
1 h 30 min
4
Janssons frestelse på Lindahls vis
4-12
Pernilla Wahlgrens Janssons frestelse
1 h 15 min
6
4
Min goda Janssons frestelse
4.8
1 h
4
5
Farmor Janssons frestelse
4.7
1 h 30 min
6-8
4
Vegetarisk Janssons frestelse
4-6
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Jansson den godaste?
4.5
1 h
4
3
Smördegspaket med skinka och persilja
4.5
45 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!