Japansk omelett

Serverar: 4 portioner

Chirashi Sushi är en japansk rätt som består av ris och skaldjur, grönsaker och kryddor. Bjöd på detta för ett par år sedan och det blev mycket uppskattat.

Ingredienser

  • 1 burk (200) skivade champinjoner i vatten
  • 1 msk torr sherry
  • 3 msk japansk soya
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 200 g skalade räkor eller krabbkött
  • 2 dl djupfrysta gröna ärtor
  • Omelett
  • 4 ägg
  • 4 tsk vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk matolja
  • Till garnering
  • ½ syltad ingefära
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll svampen, med spad, i en kastrull och tillsätt soya och sherry. Sjud ca 10 minuter och häll av spadet.
    2. Blanda det kokta riset med vinäger, socker och salt. Blanda ner räkor, ärter och svamp. Spara några räkor och ärter till garnering.
    3. Vispa äggen lätt med vatten och salt. Värm lite olja i en omelettpanna och grädda 4 tunna omeletter i omgångar. Grädda bara på ena sidan.
    4. Lägg lite risfyllning på omeletten och vik ihop till ett paket. Stjälp upp på varma tallrikar med skarvarna neråt. Skär ett kryss i varje omelett så att fyllningen blir synlig och garnera med tunna strimlor av syltad ingefära, några ärter, räkor och persilja. Servera resten av riset separat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben