Japansk räksoppa

Serverar: 2 portioner

Mättande och god smalmat

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk maizena mjöl
  • 1/2 buljongtärning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 60 g bladspenat
  • 2 tsk olja
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 dl glasnudlar
  • Instruktioner

    Vispa samman vatten, soja, maizena och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Skiva lök och grovhacka spenaten. Hetta upp olja i en panna, fräs lök och spenat någon minut. Skiva vattenkastanjerna, tillsätt dem och räkor och stek ett par minuter. Blötlägg och klipp sönder glasnudlarna. Blanda samman alla ingredienser och sjud någon minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben