Japanska frikadeller i buljong

Serverar: 4 portioner

De här frikadellerna kokas i en klar buljong som är lätt kryddad med ingefära, salladslök och soja.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 äggvita
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk majsena
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 tsk olivolja
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 3 msk ljus japansk soja
  • 1 knippe skivad pak choy eller färsk spenat
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärs, äggvita, vitlök, majsena och hälften av ingefäran och salladslöken. Blanda väl till en slät smet. Täck över med plastfolie och kyl fram tills användning.
    2. Hetta upp olja på medelvärme i en stekpanna och fräs resten av ingefäran och salladslöken tills den mjuknar och börjar dofta. Häll på buljong, soja och 5 dl vatten. Koka upp och sänk sedan värmen så att buljongen sjuder svagt.
    3. Fukta händerna med kallt vatten och rulla 16 frikadeller som är ca 3 cm i diameter. Lägg försiktigt frikadellerna i den kokande buljongen, lägg på locket och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt skivad pak choy och sjud ytterligare 5 minuter tills frikadellerna är färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben