Kycklingen och ananasen ska marineras några timmar innan det ska tillagas.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
1 liten burk skivad ananas ca 200 g
12 oliver
Marinad
4 msk teriyakimarinad
1 msk torr sherry
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk nyriven ingefära
2 msk ananasspad
2 msk matolja
Dipsås
1 dl japansk soya
1 dl sesamfrön
2 tsk ättiksprit, 12%
1 dl crème fraiche
1 dl hönsbuljong
1 dl japansk soja
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i kuber och varje ananasskiva i 5 bitar.
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg kycklingbitarna och ananasbitar i marinaden och låt det ligga kallt 2-4 timmar.
- Trä upp kött och ananasbitar varvade med oliver på blötlagda träspett. Grilla spetten under grillelementet i 250 grader 4-5 minuter per sida. Pensla spetten med marinaden under grillningen. Bjud dipsås, ris och cocktailtomater till.
- Dipsås:
Rör samman samtliga ingredienser till dipsåsen och servera den till spetten.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Tack så hemskt mycket för alla goda recept du har. : )