Japanska kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Kycklingen och ananasen ska marineras några timmar innan det ska tillagas.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 liten burk skivad ananas ca 200 g
  • 12 oliver
  • Marinad
  • 4 msk teriyakimarinad
  • 1 msk torr sherry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk nyriven ingefära
  • 2 msk ananasspad
  • 2 msk matolja
  • Dipsås
  • 1 dl japansk soya
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 tsk ättiksprit, 12%
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl japansk soja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i kuber och varje ananasskiva i 5 bitar.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg kycklingbitarna och ananasbitar i marinaden och låt det ligga kallt 2-4 timmar.
    3. Trä upp kött och ananasbitar varvade med oliver på blötlagda träspett. Grilla spetten under grillelementet i 250 grader 4-5 minuter per sida. Pensla spetten med marinaden under grillningen. Bjud dipsås, ris och cocktailtomater till.
    4. Dipsås: Rör samman samtliga ingredienser till dipsåsen och servera den till spetten.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    quich 28 oktober 2008

    Tack så hemskt mycket för alla goda recept du har. : )

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben