Japanska nudlar med räkor

Serverar: 4 portioner

Rena smaker av ingefära, soja och sesam karakteriserar den här japanska nudelrätten med grönsaker och räkor.

Ingredienser

  • 2 msk soja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk sesamolja
  • 400 g skalade kokta räkor
  • 250 g japanska vetenudlar (udon)
  • 3 msk fint skivad salladslök
  • 1 röd paprika, finstrimlad
  • 2½ dl sockerärter, strimlade
  • 2½ dl böngroddar
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Japanska udonudlar finns i en del välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker. Det går utmärkt att använda andra sorters vetenudlar.
    2. Blanda 1 msk soja med ingefära och 1 tsk sesamolja i en skål. Lägg i räkorna och vänd dem så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i minst en timma.
    3. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 5 minuter tills mjuka. Låt dem rinna av väl. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner salladslök, paprika, sockerärter, böngroddar, limesaft och resten av sojan och sesamoljan. Blanda väl.
    4. Lägg räkorna i en ångkokningsinsats över kokande vatten. Lägg på locket och värm upp räkorna ca 5 minuter.
    5. Lägg upp nudlarna med grönsaker i fyra skålar, lägg på räkorna, strö över sesamfrön och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben