Jasmins tomatbröd

Tid: 2 timmar

4 limpor gott bröd som passar bra som frukostbröd eller som bröd till maten.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 liter tomatjuice
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl sirap
  • 2 msk salt
  • 3 msk timjan
  • 3 msk solrosfrön
  • Oregano
  • Flingsalt
  • Vallmofrön
  • 2-4 liter bagerivetemjöl (går bra med vanligt mjöl)
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt tomatjuice, olivolja, sirap och vispa runt så att jästen löses upp.
    2. Tillsätt sedan timjan, solrosfrön, salt och sist mjölet, arbeta degen så den blir slät och fin (ta mjöl så de släpper från kanterna).
    3. Om degen blir hård så tillsätt lite mer tomatjuice eller möjligen yoghurt.
    4. Låt jäsa i bunken ca 30 min.
    5. Baka ut till 4 limpor och låt jäsa ytterligare 30 min under handduk. Pensla sedan med ägg och gör sedan en blandning av flingsalt, oregano och vallmofrön. Strö blandningen över bröden och sätt in i ugnen på 170 grader i ca 30-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben