Jockes vitlöksbröd från medelhavet
Receptet fick jag av en kock när jag bodde i Cala Bona på Mallorca 1994.
Frasigt bröd med krämig vitlöksröra och olivolja, är det godaste vitlöksbröd jag någonsin har smakat! Testa du också!!! En smak av medelhavet!
Ingredienser
2 dl turkisk yoghurt (10%)
2-4 vitlöksklyftor (prssad) eller vitlökspulver
2-4 msk olivolja
Några nypor salt
Några nypor flingsalt
0,5 dl majonäs
Persilja
Vitt bröd (t.ex. frallor eller annat vitt bröd med hård skorpa)
Instruktioner
- Blanda yoghurt, majonäs, salt, persilja, olivolja samt vitlök i en skål. Fyll frallorna med krämen.
Ringla olivolja på brödet och strö över flingsalt.
- Värm i ugn 100-200 grader i ugnen tills bröden har blivit varma, ca 15-20 minuter.
Njut!!!
Liknande recept
Kommentarer (11)
Älskar vitlöksbröd och de här var verkligen annorlunda och supergoda! Det här receptet räddade mig i helgen då jag råkade grilla mitt kött lite för länge :) //Ingemar
Det här var verkligen smaskigt, du får 5 stjärnor och ett stort tack för receptet! "pengsan"
dem här bröden var supergoda ! tack så mkt för receptet. Kommer baka dem flera ggr ! Passar till alla tillfällen ! / Ida
Toppen!
Det bästa vitlöksbröd jag någonsin ätit, helt fantastiskt! Tack! /Marie
_-Detta blir en nyhet för oss. Spännande!
Mums tycker vi .Tack för det.
Kanongott. Kryddade blandningen med lite ORegano. Tog även lite ovanpå tillsammans med olivoljan. Supergott!
Jättegott bröd! Kommer att bli en favorit! Kändes "nyttigare" dessutom och det är ju också ett pluss!
Så enkelt och så gott. 5***** Tack!
Tyvärr så var det inget som föll mig i smaken, men dom som blev bjudna på det tyckte det var gott, så en fyra blir det.