Johannas fläskfilè

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 dagar

Perfekt till buffè. Passar till gratäng och potatissallad.

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilè
  • 1.tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Marinad
  • 1 dl soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk grovt krossade vitpepparkorn
  • 1 tsk krossad rosè peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 125 grader. Gnid in salt och peppar på fläskfilèn och sätt den sen i ugn i 1 timme. Låt svalna. Blanda igredienserna till marinaden och häll den i dubbla 3 liters plastpåsar, lägg i köttet och ställ in köttet i kylen i en form. Vänd köttet 2 gånger per dag så det blir jämnt marinerat. Skäres sen i tunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    snuppan 5 april 2008

    Hur många dar ska den dra i marinaden?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben