Jordärtskockssoppa

Serverar: 4 portioner

Nyttigt, gott och enkelt.

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 avokados
  • 1 citron
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala och koka kronärtskockorna 10 min i saltat vatten. mixa dem med lite av kokspadet. Späd med vatten, i med buljongen Låt koka upp och tillsätt grädde, lite i taget. Salta och peppra och låt sjuda i 10 min. Späd med mer grädde eller buljong vid behov. Smaka av.
    2. Servera med tärnad avokado och pressa över citronsaft. Strö lite gräslök över soppan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben