Jordärtskockssoppa med knapriga krutonger

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har haft svårt för soppor, men börjar lära mig. Denna var så god och len i smaken.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • ½ purjolök
  • 400 g jordärtskockor
  • 200 g palsternacka
  • 4 dl vatten
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 2 st buljongtärningar
  • 2 dl krutonger (Zeta's vitlök , persilja Croutons)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och strimla 200 g palsternacka grovt. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivoljan, strö över lite salt och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    3. Skiva purjolöksringar ( både från den gröna och vita delen). Skala och tärna potatisen.
    4. Fräs purjon i en gryta som kommer at rymma soppan. Lägg i potatisen. Häll på 4 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks-, kyckling-, eller hönsbuljong.)
    5. Skala 400 g jordärtskockor, skiva dem tunt och lägg ner i kastrullen. Se till att vattnet täcker, fyll annars på med vatten. Låt koka under lock i ca 15 minuter eller tills bitarna är mjuka.
    6. Häll ned de ungsrostade palsternackorna i kastrullen och mixa soppan slät med stavmixer. Det går bra att mixa direkt i kastrullen om man vinklar kastrullen och ser till att ha mixen under "soppytan" så länge mixen är igång.
    7. Tillsätt 6 dl mjölk. Ge soppan ett uppkok och smaka av med salt och svartpeppar.
    8. Servera med de goda krutongerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Laurine 13 november 2009

    Den var jättegod!! =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben