Jordgubb- och chokladrutor med fläder

Serverar: 30-40 portioner

Mörk chokladbotten smaksatt med konc. jordgubbssaft, med ljusgul fläderglasyr.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3-4 msk kakao (mängd efter smak)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 dl jordgubbssaft, konc. (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk fläderblomssaft, konc
  • Ev. 5 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Färska eller djupfrysta jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Tillsätt jordgubbssaften. Håll smeten i långpannan och grädda i 15-20 minuter längs ned i spisen.
    2. Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och flädersaften och häll i smöret. Tillsätt smöret och rör om. Bred ut glasyren på kakan då den svalnat och garnera med jordgubbar strax innan den ska serveras.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben