Jordgubb- och rabarbersaft

Serverar: 2 portioner

Underbar saft!

Ingredienser

  • 1,5 kg jordgubbar (ca 3 liter)
  • 500 g skalade, delade rabarber
  • 7 dl vatten
  • 5-10 dl socker
  • 2 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    Rensa jordgubbar och koka upp med vatten och rabarber. Koka och mosa mot kanten med en slev. Häll av i silduk eller durkslag med kökshandduk. Mät upp saften och tillsätt ca hälften av sockret och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft (mer socker efter behag). Rör om och koka tills sockret löst sig. Häll saften i väl rengjorda flaskor med skruvkork eller tät kork.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    camillaf14 11 juli 2012

    Har nu kokat 3 omgångar av denna underbart goda saft och fler kommer det bli då släkt och vänner har fått smaka och vill ha en egen flaska :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben