Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Använd helst muffinsformar av non-stickmaterial, så fastnar inte degen i formen. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Ingredienser

  • 200 g filodeg (fryst)
  • 2 msk matolja (neutral, ej oliv)
  • 1 msk canderel strö
  • Muffinsformar (metall)
  • Matolja till pensling
  • Fyllning
  • 250 g jordgubbar (färska)
  • 2 msk canderel strö
  • 250 g mascarpone
  • 1 st liten citron
  • Tillval
  • 2 msk amaretto likör
  • Instruktioner

    1. Tina filodegen. Dela i 8x8 cm. Sätt ugn på 250ºC. Ansa jordgubbar. Dela i fyra bitar. Riv gult citronskal och pressa ut saften. Pensla muffinsformarna med matolja.
    2. Formar: Blanda olja med Canderel. Pensla filodegen med denna glasyr. Lägg 4 filodeg på varandra i muffinsform. Baka dem i ugn i 12 min till gyllene färg.
    3. Fyllning: Koka häften av jordgubbarna med hälften av sötningsmedlet, samt med eventuell amarettolikör (ej nödvändig), några minuter tills de är mjuka och juicen börjar tränga ut ur jordgubbarna. Pressa gubbarna till kräm i en sil över en skål med en sked.
    4. Blanda citronskal och juice med resten av Canderel och med mascarponen. Skeda upp kräm i filodegsknytena. Toppa med jordgubbar och lite kräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben