Jordgubbsbakelser med limekräm

Serverar: 1 portioner

Sött, syrligt och underbara är dessa små bakelser som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • 1 dl hackad sötmandel
  • Limekräm
  • 3 stora äggulor
  • ¾ dl socker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk pressad lime
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk socker
  • Finrivet skal av 2 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och tillsätt vatten. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den i ett jämnt lager. Fördela den hackade mandeln ovanpå.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter tills den börjar få fin färg. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt på papperet. Pensla det med kallt vatten om det sitter fast. Låt kallna under fuktig duk.
    4. Limekräm: Blanda alla ingredienser utom vispgrädden i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad. Vispa grädden och blanda den sedan med den kalla limekrämen.
    5. Bred på limekrämen över bottnen. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet som kakan ligger på. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med socker och finrivet limeskal.
    6. Skiva upp rulltårtan och garnera skivorna med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben