Jordgubbskaka med vispad grädde

Serverar: 8 portioner

Lite smak av sommar i höstmörkret kan behövas ibland.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • Rivet skal och saft av ½ apelsin
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 12 - 15 skivade jordgubbar, ca 250 g
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Tillbehör
  • 1 msk florsocker
  • Vispad grädde
  • Extra jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Rör ner apelsinsaften, mjölsorterna och bakpulvret.
    2. Smörj en ugnssäker form ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
    3. Grädda längst ner i 200 graders ugnsvärme ca 12 minuter.
    4. Blanda creme fraiche med äggen, sockret och apelsinskalet. Ta ut kakan och täck med kräm och jordgubbar. Grädda vidare i 40 - 50 minuter.
    5. Låt kakan kallna. Strö över florsocker och bjud grädde och jordgubbar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben