Den här efterrätten är perfekt när man vill förbereda dagen innan. De fyllda glasen kan stå kvar i frysen och tas fram ett par timmar innan de skall serveras.
Ingredienser
Dekoration
Jordgubbar
6 st Savoiardikex
Jordgubbskompott
2 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
1 dl socker
Limemousse
1 st lime
2 dl kesella, 10 %
0,75 dl socker
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Blötlägg gelatinbladet 5–10 minuter. Snoppa jordgubbarna och kör dem till puré i matberedaren tillsammans med sockret.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Häll lite av jordgubbspurén i gelatinet och rör om. Häll sedan blandningen i purén och blanda noga.
Ställ ett savoiardikex vid kanten i varje glas. Fördela jordgubbskompotten i glasen. Ställ glasen i frysen i 10 minuter så att krämen sätter sig.
Pressa limen, det skall bli 3/4 dl juice. Rör samman den med kesella och socker och blanda noga. Vispa grädden och blanda ner den.
Häll limemoussen på jordgubbskompotten och ställ in i frysen i ytterligare 10 minuter.
Garnera med jordgubbar och servera direkt. Eller låt glasen stå kvar i frysen och ta fram dem ett par timmar innan de skall serveras och garnera dem.