Jordgubbsmousse mellan krispiga vaniljflarn och färsk frukt
Jätteläckert!
Ingredienser
4 dl grädde
4 dl jordgubbssås
2 gelatinblad
100 g vetemjöl
100 g florsocker
100 g äggvita
2 msk vaniljsocker
Instruktioner
Vispa grädden löst. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och blanda grädden med jordgubbsåsen. Blanda i de smälta gelatinbladen. Låt stelna.
Blanda mjöl, florsocker, äggvita och vaniljsocker till en smidig massa. Pensla ut rektanglar ca 4x7 cm på ett bakplåtspapper.
Grädda 4-5 minuter i 200 grader värme. Varva flarn och mousse och servera med färska jordgubbar, persikor, röda vinbär och krusbär samt jordgubbsås.
Liknande recept
Färska frukter och grönsaker
4-6
Vit chokladmousse med färska frukter
5
15 min
4
Färska frukter i glas med koriandertopping
4
Fruktte med färska bär och citronmeliss
4
Mandeltårta med lemoncurd och färsk frukt
15 min
4
Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta
4.3
2
4
Kokosglass med frukt i lime
5-6
Tjälknöl på färsk skinka
4.5
8-10
6
Vaniljgröt med exotiska frukter och vaniljyoghurt
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!