Jordgubbspaj

Tid: 1 timme

Ett nytänkande recept av den klassiska jordgubbspajen! Serveras med vaniljsås alt. glass.

Ingredienser

  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 300 g jordgubbar
  • 3 rutor mörk blockchoklad
  • 1 msk margarin till att smörja formen med
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker pajform. Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tärna margarinet och blanda ihop med de torra ingridienserna. Arbeta ihop till en fin deg. Skölj och noppa jordgubbarna och skär de sedan i mynt. Lägg jordgubbsmyten i pajformen så att de täcker botten. Strö potatismjöl över jordgubbarna. Hyvla hälften av blockchokladen över jordgubbarna. Fördela hälften av pajdegen över jordgubbarna. Gör ett nytt lager av jordgubbsmynt. Strö potatismjöl över. Hyvla blockchoklad över jordgubbarna. Fördela resten av pajdegen över jordgubbarna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9
    4.8
    1 h 5 min
    6-12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben