Jordgubbspaj

Serverar: 8-10 portioner

Mycket god paj med jordgubbar

Ingredienser

  • PAJDEG
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 8 dl skivade jordgubbar
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm. i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt ca. 30 min. Sätt ugnen på 200 gr. Förgrädda pajskalet 10 min och låt det svalna.
    3. Riv mandelmassan, vispa äggula och socker pösigt. Vispa i crème fraiche, vaniljsocker och mandelmassa.
    4. Fyll pajskalet med krämen. Lägg på jordgubbarna och strö över mandelspån.
    5. Grädda mitt i ugnen ca. 25 min. fyllningen ska fortfarande vara lite lös och krämig. Låt pajen svalna så stelnar den lte.
    6. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljvisp

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9
    4.8
    1 h 5 min
    6-12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben