Jordgubbspaj med vit chokladmousse och mjölkchoklad

Serverar: 4-6 portioner

Söt och himmelsk god jordgubbspaj med både mjölk- och vitchoklad.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 200 g vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 äggula
  • Ev kallt vatten
  • Vit chokladmousse
  • 100 g vit choklad
  • 4 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Pensling
  • 100 g mjölkchoklad
  • Garnering
  • 25 g vit choklad, hyvlad
  • 300 g jordgubbar, halverade
  • Instruktioner

    1. Botten: Fördela smöret i mjölet och tillsätt sockret. Nyp ihop degen med äggulan och ev lite vatten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Klä en smord form, ca 24 cm i diameter med degen. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det är gyllene. Låt det svalna.
    4. Chokladmousse: Hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Vispa äggulor med florsocker tills det är krämigt. Rör i chokladen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i chokladblandningen.
    5. Pensling: Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikron. Pensla pajens insida med chokladen. Låt den stelna.
    6. Häll chokladmoussen i pajskalet och fördela halverade jordgubbar över. Strö över hyvlad vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chokladtryffel 19 juni 2014

    Hej Om nån gör denna kakan är jag tacksam för bild :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben